Zo werkt het

Rijkswaterstaat heeft alle auto’s die tenminste op 4 dagdelen per werkweek over de brug bij de A7 of over de N246 en N247 reden, geregistreerd. Om in aanmerking te kunnen komen voor een beloning, moet jouw kenteken zijn geregistreerd. Of je in aanmerking komt, check je hier met de kentekencheck.

Als je in aanmerking komt, kun je je vervolgens aanmelden. Bij de aanmelding kun je aangeven voor welke beloning je kiest: het gratis NS Altijd Voordeel abonnement of meedoen aan de beloningsmaatregel en zo geld sparen, voor jezelf of het goede doel. Als deelnemer maak je daarnaast ook kans op maandelijkse prijzen, onafhankelijk van welke beloning je kiest!

Let op! Eenmaal gekozen, kun je jouw keuze niet meer aanpassen. Ook is er slechts één beloningskeuze per geregistreerd kenteken mogelijk.

NS Altijd Voordeel abonnement t.w.v. € 26,70 per maand

Kies je tijdens de werkzaamheden voor de trein? Dan is ons gratis NS Altijd voordeel abonnement misschien iets voor jou. Als je hiervoor kiest, dan krijg je een unieke code waarmee je de kaart online kunt bestellen. Heb je eenmaal gekozen voor het gratis abonnement, dan kun je niet meer switchen naar de beloning in geld.

Met het NS Altijd Voordeel abonnement krijg je:

  • 20% korting in de spits
  • 40% korting in de daluren
  • 40% korting in het weekend + feestdagen
  • 40% Samenreiskorting in de daluren voor 3 medereizigers

Meer informatie vind je op de website van NS.

Beloning in geld

Je kunt er ook voor kiezen om thuis te werken, te reizen met ander vervoer dan de auto of motor, of samen te reizen en te carpoolen. Wel moet je aantonen dat je deze keus hebt gemaakt. Dat doe je door al je reizen en thuiswerkdagen met de Fynch app te registreren door gebruik te maken van de slimme automatische tracking functie in de app. De hoogte van je beloning wordt wekelijks bekend gemaakt en na afloop van de werkzaamheden op je rekening gestort. Zo kun je zomaar € 300 bij elkaar sparen. Dat is slim gereisd!

Donatie aan een goed doel

Je kunt er ook voor kiezen om de opgebouwde beloning niet uit te laten keren op je eigen rekening, maar in plaats daarvan te doneren aan een goed doel: de Black Jaguar Foundation. Deze organisatie werkt samen met lokale boeren in Brazilië aan herbebossing van de Amazone, om meer CO2 uit de lucht op te nemen én de biodiversiteit te bevorderen. Een belangrijke zaak dus!

Kies je voor deze beloning, dan spaar je op dezelfde manier als bij de optie Beloning in geld. Door jouw reisgedrag aan te passen spaar je tot €300,- gedurende de looptijd van de beloningsmaatregel, wat gelijkstaat aan ruim 37 bomen!

Spelregels beloning

Verdien tot €6,- per werkdag door de brug op de A7 en de N247 en N246 te mijden! Door op een andere manier te reizen of thuis te werken spaar je €3,- per dagdeel per mijding*. Alleen reizen van 15 kilometer of meer tellen mee in de berekening. Het bedrag wordt aan het einde van de werkzaamheden direct op jouw rekening gestort. Je kunt maximaal 300 euro verdienen.

* Een reis of thuiswerkdag telt als een mijding wanneer er minder autoritten op de A7, N247 en N246 worden geregistreerd dan tijdens de kentekenregistratie. Bijvoorbeeld: uit de kentekenregistratie blijkt dat een kenteken gemiddeld 8 keer per week op de genoemde wegen geregistreerd is. Dit betekent dat er maximaal 8 mijdingen per week kunnen plaatsvinden.

Via de volgende manieren wordt een beloningstegoed opgebouwd.

Thuiswerken € 6,- per thuiswerkdag
Ander vervoer kiezen dan de auto of motor voor reizen van minstens 15 kilometer door het gebied in de afbeelding. Kies voor openbaar vervoer, fiets, e-bike, scooter, brommer, snorfiets, speedpedelec of rij samen/ carpool € 3,- per dagdeel. Maximaal € 6,- per dag.

Maak je wél een rit van minstens 15 kilometer met de auto of motor (geen carpool) op de A7 en de N246 en N247? Dan brengen we hiervoor €3,- per dagdeel, maximaal €6,- per dag, in mindering op de beloning.

Lees de actievoorwaarden hier.

Hoe werkt de Fynch app?

Om aan te tonen dat je thuis hebt gewerkt of anders hebt gereisd, dien je je reizen te registreren met de Fynch app. Bij aanmelding krijg je instructies om de app te installeren. Als je de app op je telefoon geïnstalleerd hebt, dien je de slimme automatische tracking functie te activeren. Zo kan de app dagelijks automatisch al jouw reisbewegingen meten en automatisch jouw beloningstegoed berekenen en uitbetalen. Je ontvangt wekelijks een update van het door jou opgebouwde beloningstegoed. Dit bedrag wordt na afloop van de werkzaamheden aan je overgemaakt of wordt achteraf gedoneerd aan de Black Jaguar Foundation.

Privacy geborgd

Jouw persoonsgegevens worden op een goede en zorgvuldige manier en in overeenstemming met de AVG verwerkt. De geregistreerde ritten worden enkel voor jou zichtbaar gemaakt en gebruikt om de beloning te berekenen. Daarnaast is het met de software van Fynch niet mogelijk live te tracken waar je je bevindt, de informatie komt pas na afloop van de rit beschikbaar. 

Fynch deelt alleen gegevens met Rijkswaterstaat die nodig zijn voor het toekennen van de beloning en alleen nadat je hiervoor expliciet toestemming hebt gegeven. Bekijk hiervoor de deelnamevoorwaarden. Je kunt op elk moment de automatische tracking functie uitzetten of de app verwijderen. Dan vervalt wel jouw opgebouwde beloningstegoed. We bewaren je persoonsgegevens niet langer dan strikt noodzakelijk is. 

Fynch beschermt je persoonsgegevens met maatregelen tegen misbruik, onbevoegde toegang, bekendmaking, wijziging en vernietiging. De systeemomgeving van de Fynch app is digitaal beveiligd conform voorgeschreven richtlijnen en is ISO 27001 gecertificeerd. De persoonsgegevens worden opgeslagen en verwerkt in een goed beveiligd datacenter in West-Europa. Lees de privacyverklaring van Fynch.